Fyra 2-åringsvinnare – på två dagar!

Broadway Hall har 25 USA-registrerade föl födda 2016. De allra flesta tvååringarna finns i ”hemstaten” Ohio och årets första ”Ohio Sire Stakes” för hingstar/valacker kördes i måndags (totalt fem lopp) med den ansenliga summan av USD 20.000 i förstapris i vardera lopp. 
Enda avkomma efter Broadway Hall som startade var Homer Hall, som efter två raka segrar på mindre banor nu fick möta lite mer kvalificerat motstånd. Spets och slut var konceptet och segermarginalen skrevs till två längder. Segertiden 14,2 är klart bra på den inte alltför snabba banan, Northfield Park.

Broadway Hall har ju alltid lämnat bra ston och årets tvååringar verkar inte vara något undantag. Fem avdelningar av ”Ohio Sire Stakes” för ston avverkades i tisdags med USD 20.000 i förstapris i vardera lopp.  
Broadway Hall hade tre startande avkommor, Ilianora galopperade från start men de andra två vann! Vivi D avancerade till ledningen efter halva loppet och kunde i en hård slutstrid hålla huvudet först på tiden 1.14,2. 
See Me Sparkle imponerade när hon från köposition svepte fältet och vann på 1.14,9.

På annat håll i Ohio, Scioto Downs kördes fyra avdelningar av ”Buckey Stallion Series” för 2-åriga hingstar/valacker. Broadway Hall hade tre startande avkommor, två galopperade och den tredje, State Ofmyhead Ås vann från spets på tiden 13,8. Förstapris USD 7.500 till den av Anette Lorentzon tränade valacken.